Firmaliigan kevään finaali Luukin mäkisissä ja haastavissa maastoissa

Firmaliigan kevään finaalin ratamestarin Mikko Laakson vinkit Luukkiin 24.5.

 

Radat Kattilajärven tapaan suunniteltu helmikuussa, mutta tätä ratamestaria edes lumi ei estänyt ja rastipisteet kävin tarkastamassa jo hyvissä ajoin. Lumet ovat nyt tietysti lähteneet ja maasto alkaa olla jo vihreää. Lehdet heikentävätkin näkyvyyttä ja radat ovat ovat hieman haastavampia kuin rasteja tarkastaessa kuvittelin.

Finaalissa on kaksi lähtöä, joka mahdollisti pidempien ratojen viemisen hieman haastavampiin maastonosiin samalla, kun lyhyempien ratojen vaikeusaste pysyy sopivana. A, B ja C ratojen lähtöön matkaa on 1,7 km tietä pitkin, kun D, E ja F lähtöön on 1 km.

Pystyvihreää kannattaa vältellä Luukissakin

Fyysisesti pidemmät radat ovat finaalin arvoiset ja vaativat jalkoja juosta mäkiä sekä kykyä edetä vähän vaikeakulkuisemmalla alustalla. Jokainen säästetty nousumetri palkitaan loppuajassa. Eroja pitäisi syntyä myös kärkikamppailuissa. Loppumatkasta pitää pystyä pitämään vauhtia yllä nopeakulkuisemmalla osalla. Lyhyemmillä radoilla rastien tiheys on hieman korkeampi, mikä vaatii jatkuvasti tarkempaa rastinottoa, jotta vauhti pysyy yllä.

Radoilla on pyritty välttämään todellä lähekkäiset rastit, mutta kannattaa silti olla tarkkana, jotta pääsee hyväksytysti maaliin.

Ratapituudet ja rastien lukumäärät:

  • A-rata 6,0 km / 16 rastia
  • B-rata 5,7 km / 14 rastia
  • C-rata 5,1 km / 16 rastia
  • D-rata 4,5 km / 14 rastia
  • E-rata 3,9 km / 13 rastia
  • F-rata 3,7 km / 9 rastia

Onnistunutta Firmaliigan kevään finaalia kaikille!

Mikko Laakso
Ratamestari

 

Lisätiedot: Luukin kisasivut

×

Comments are closed.