Ratamestarien vinkit Firmaliigan avaukseen 10.5. Salmissa

Salmissa prikat jo odottelevat lippuja

Ensimmäistä kertaa Firmaliigan historiassa päästään nautiskelemaan kuuluisista Katinhännän kallioista, joilla on aiemmin juostu vain HS:n järjestämä maailmancupin osakilpailu v. 1992 sekä sen jälkeen muutaman kerran Suunto Gamesin pisimmillä radoilla.

Keskellä maastoa on iso kielletty alue, joka jakaa maaston kahteen osaan: pohjoisessa Katinhännän nopeakulkuiset ja näkyväisyydeltään hyvät avokalliot ja etelämpänä Salmin ulkoilualueen pohjoisosa, jossa metsä on peitteisempää ja paikoin mm. kaatuneiden puiden takia hitaampaa edetä. Kevät on kuitenkin vasta alussa ja maasto ei ole vielä kaikista rehevimmillään, joten vauhdin pitäminenkin onnistuu.

Hyppyri ja vauhdinotto(?)mäki

Ratojen suunnittelussa on haluttu maksimoida hyväkulkuisen maaston osuus viemällä lähtö melko kauas. Pidemmillä radoilla on tarjolla sekä lyhyitä rastinottovälejä että pidempiä reitinvalintavälejä. A- ja B-radat käyvät varsin lähellä kartan reunaa, joten olkaa tarkkoina, ettette ajaudu ulos kartalta. A-radalla on lisäksi huomattavaa se, että yhdellä rastilla käydään kaksi kertaa, joten muistakaa tarkistaa radan kiertosuunta.

Lyhyimmätkin radat eli E- ja F-radat tarjoavat suunnistushaastetta, sillä maastossa ei ole kovin paljon polkuja tai teitä, joihin tukeutua. Radat on kuitenkin pyritty laatimaan niin, että erityisesti pitkillä väleillä on tarjolla muita selkeitä kohteita, joista voi olla apua reitinvalinnassa. Kannattaa myös katsoa, mitä kohteita rastin takana on, ja tarvittaessa tukeutua niihin rastia lähestyessä.

Alastulorinne kaipaa runsaslumista talvea

Maastossa on rasteja paikoitellen kohtalaisen lähekkäin, joten muistakaa tarkistaa koodit.

Ratapituudet ja rastien määrät:

  • A-rata 6,3 km / 19 rastia
  • B-rata 6,0 km / 15
  • C-rata 5,5 km / 12
  • D-rata 5,0 km / 11
  • E-rata 4,3 km / 10
  • F-rata 3,9 km / 8

Onnistunutta Firmaliiga-kauden avausta kaikille!

Helena ja Annika Matilainen
Ratamestarit

 

 

Firmaliigan kisasivut Salmi 10.5.

×

Comments are closed.