Topille MM-kultaa viestissä

Suunnistuksen nuorten MM-kilpailujen viimeisen päivän viesti toi kultamitalin HS:n Topi Raitaselle. Tyttöjen viestissä Pihla Otsamo toi Suomen kakkosjoukkueen neljänneksi.

Topi juoksi Suomen ykkösjoukkueen aloittajana ja repäisi joukkueelleen minuutin ja 15 sekunnin etumatkan. Aleksi Niemi ja Olli Ojanaho pitivät seuraavilla osuuksilla eron, eivätkä muut joukkueet päässeet uhkaamaan missään vaiheessa Suomea. Harvoin arvokilpailuissa mikään viestijoukkue on onnistunut karkaamaan jo aloitusosuudella.


Maailmanmestarijoukkue vasemmalta lukien Olli Ojanaho, Aleksi Niemi ja Topi Raitanen.

“Tarkoitukseni oli päästä irti muista. Yritin heti alussa, mutta tein kakkosrastille huonon reitinvalinnan ja muu kärkijoukko ajoi minut kiinni. Tein uuden nykäyksen ennen yleisörastille tuloa ja kisakeskuksen läpijuoksua. Runttasin kovaa ylämäkeen ja alamäessä lisäsin vielä vauhtia. Sain hiukan eroa ja loppulenkillä keskityin tarkkaan suunnistukseen”, Topi kertasi osuuttaan.

“Pidin radasta. Se oli teknisesti selvästi vaativampi kuin viime vuoden nuorten MM-kioissa. Nyt oli sopivasti vaativia rastipisteitä ja välillä kovan vauhdin sallivia välejä. Nousua oli paljon, mikä teki radan myös fyysisesti vaativaksi.”

“Onneksi kisatunnelma parani loppua kohti”, Topi iloitsi.

Arttu Syrjäläinen aloitti Suomen kakkosjoukkueen viestin ja tuli vaihtoon kahdeksantena vajaat kolme minuuttia Topin jälkeen. Myös joukkueen loppusijoitus oli kahdeksas. Virallisiin tuloksiin otetaan kuitenkin huomioon jokaisesta maasta vain yksi joukkue.

Tyttöjen viestissä Pihla Otsamo pääsi ankuriosuudelle viidentenä. Eroa kärkeen oli yli neljä ja puoli minuuttia ja mitaleille runsaat kaksi ja puoli minuuttia. Pihla suunnisti varmasti eikä tehnyt isoja virheitä, kuten moni muu, vaan toi joukkueen maaliin neljäntenä.

Pihla tavoitti ennen yleisörastia kärjessä lähteneen Norjan ykkösjoukkueen, jonka viestinviejä oli tehnyt isoja virheitä. Tytöt juoksivat lopussa osittain samaa rataa, mutta norjalaisen pummatessa Pihla teki kylmäpäisesti omaa työtään ja pääsi hänestä irti. Maalissa eroa oli noin 20 sekuntia Pihlan hyväksi.

“Taistelu Norjan kanssa oli jännittävää. Heidän ankkurinsa yritti karata lisäämällä vauhtia, mutta ilmeisesti hän teki virheitä. Jossain vaiheessa hän katosi enkä nähnyt häntä sen jälkeen. Suunnistus sujui muuten hyvin, mutta alkumatkalla tein noin minuutin virheen, kun näin Suomen ykkösjoukkueen ankkurin Anna Haatajan. Luulin hänen menneen ohitseni ja vasta loppuviitoituksella kuulin, että olin hänen edellään.”
“Fyysisesti kilpailu oli minulle paljon parempi kuin edellisen päivän pitkä matka, jolloin olin koko ajan hyvin väsynyt”, Pihla kertoi.

Suomen kakkosjoukkueessa suunnistivat Pihlan lisäksi Niina Hulkkonen ja Emmi Jokela.

2 Responses to “Topille MM-kultaa viestissä”

  1. Reimo

    Onnittelut hienoista viestisuorituksista.

  2. Aarto Hirvi

    Onnittelut Topille ja koko kultajoukkueelle! Varmasti hieno fiilis! t. Aarto H.

×

Comments are closed.