Topi 13. pitkällä matkalla

Nuorten MM-suunnistuksen kolmas kilpailupäivä Norjan Raulandissa sujui Helsingin Suunnistajien nuorilta hyvin, mutta sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon ei kuitenkaan tullut. Topi Raitanen sijoittui parhaaana 13:nneksi.

Poikien kilpailussa kummankin HS.n edustajan Topi Raitasen ja Arttu Syrjäläisen kilpailu kulki kaksijakoisesti. Topi aloitti hyvin ja oli aivan kärkivauhdissa. Rastilla 9 tullut iso virhe ja heti seuraavalle tullut pienempi pummi pudottivat häntä alas päin, vaikka virheiden jälkeen vauhti nousi taas kovaksi. Artulla taas oli vaikeuksia neljännellä rastilla. Ensimmäisellä väliaikarastilla hänen sijoituksensa oli  vasta 77:s, mutta lopun hyvä suunnitus nosti hänet sijalle 21.

 “Yhdeksikön ympäristö näyttää kartalla aika selvältä, mutta minä menin sekaisin suonotkoista. Tulkitsin yhden kostean alueen väärin suoksi ja lähdin siitä pyörimään väärään mäkeen. Pummista hermostuneena tein heti toisen perään”, Topi harmitteli.

Topi lähti 157 kilpailijan joukossa matkaan alkupäässä ja oli hiukan huonommassa asemassa kuin myöhemmin lähteneet, jotka hyötyivät jonkin verran urista ja matkalla syntyneistä letkoista. Nuorten miesten rata oli 10,7 kilometrin pituinen.

Tyttöjen kilpailun 7,3 kilometrin pituisella radalla Pihla Otsamo suunnisti tasaisen varmasti 14:nneksi. Eroa voittajaan tuli 6.12. HS:n sveitsiläinen Paula Gross oli 59 sekuntia Pihlaa nopeampi ja sijoittui 12:nneksi.

Ounasvaaran Hiihtoseuran Olli Ojanaho jatkoi hämmästyttäviä kilpailusuorituksiaan ja otti jälleen kultaa minuutin ja 15 sekunnin erolla Ruotsin Simon Hectoriin. Olli teki 9. rastilla samantyyppisen virheen kuin Topi Raitanen, mutta selvisi siitä pienemmällä ajanhukalla. Olli on todennäköisesti jo nyt kaikkien aikojen parhaiten nuorten MM-kisoissa menestynyt suunnistaja, vaikka pääsee ikänsä puolesta osallistumaan kisoihin vielä kaksi vuotta. Naisten kilpalussa hopealle suunnisti myös Ounasvaaran Hiihtoseurasta lähtöisin oleva nykyisin SK Pohjantähteä edustava Anna Haataja.

×

Comments are closed.