HS:n seikkailut Wallanderin jäljillä

Rantadyyni oli pimeä kun HS:n 46 urhoollista jäsenmaksun maksajaa saapui Åstadiin komisario Wallanderin tapahtumistakin tutulle lukuisten murhien tapahtumapaikalle. Heti alkuun oli selvää, ettei viikosta tulisi helppo. Jo alkumatkalla, 58 km Åstadista jännitys oli huipussaan kun kuskin pakkotauko oli 38 min päässä ja eteen kiilasi traktori. Lisäksi Mac Donaldsin pihaan jäänyt pyyhe sotki pääsiäissuunnitelmat useammaltakin suunnistajalta, ei pelkästään ryhmänjohtajalta.
Lunta, piikkipensaita, kiemuraisia käyriä ja rantapuskissa vaanivia kunnallisneuvoksia sekä intiaaneja sekä psykopaatteja. Niitä vältellessä suunnistajat virittelivät talven jäljiltä epävireessä olevaa kartanlukuaan kuntoon siinä pahemmin onnistumatta.
Kesken yösuunnistusharjoituksen puusta löytyi suunnistajan raato, joka kuitenkin paljastuikin pariksi keskittymishäiriöiseksi nuoreksi mieheksi. Pahaksi onneksi Der Gruppenfuhrer-Hauptbahnhof Tala oli jo ehtinyt hälyttää paikalle ambulanssin, pari poliisiautoa, sekä saabin, josta astuikin ulos itse komisario Wallander omassa ylhäisyydessään kärpännahkaviittaan kietoutuneena. Wallanderia tarvittiinnkin irroittamaan Pekkaa rastipukkina toimivasta puusta, jota Pekka oli luullut murhamieheksi ja löylytti ankarasti. Kaikki toimi, eniten Synnöven keittiö.