Vierumäellä kierrokset korkealla!

Nuorison sporttinen viikonloppuleiri 22.-24.3. pyörähti käyntiin perjantai-iltana, kun peräti 39 innokasta jatko- ja taitopolkulaista sekä vanhempaa pakkautuivat kuplan juoksuradalle. Ohjelmassa oli koko joukolle vauhdikkaita koordinaatioharjoituksia, hyppelyitä, vetoja ja viestijuoksua. Kun iltapalamökki oli löytynyt lyhyemmän tai pidemmän kiemuran kautta, teki tuhti iltapala kauppansa. Supina tyttöjen täydellä nukkumaparvella jatkui myöhäiseen…ja jatkui taas aamuvarhaisella.
Lauantain aamupäivä sujui opiston kulmilla ja lähimaastossa eripituisia sprinttiratoja kiertäen. Iltapäivällä oli vuorossa luminen EMIT-rata. Kuuden rastin raskas reitti piti sisällään sekä vauhdikkaita tiepätkiä että raskaita lumiosuuksia. Intoa ja yritystä riitti – katsojat saivat ihailla kovia kiihdytyksiä alun ylämäkeen, tyylikkäitä peppumäkiä rinnettä alas, ulosajoja tiukissa mutkissa sekä maitohapon kangistamia puristuksia loppusuoralla.
Iltapäivä jatkui kuplassa tiukkojen säbämatsien merkeissä. Myös suunnistustaitoja harjoitettiin pohtimalla reitinvalintoja kartan rastiväleille ja piirtämällä ne muistista paperille. Runsaan päivällisen jälkeen pulikoimme vielä uimahallin lämpimissä (ja toiset hieman viileämmissä) altaissa. Viimeistään tämä teki tehtävänsä ja uni maistui.
Sunnuntaiaamuna saimme vierailulle virpovat pikkusuunnistajat. Palkkaa vastineeksi kauniista vitsoista taisi HS:n mökeistä kertyä kohtuullisen paljon. Tämän jälkeen suunnistimme hiihtoladuille. Nuoremmat hiihtelivät opiston lähiladuilla ja vanhemmat aina Heinolaan. Maaliskuun aurinkoinen pakkassää helli meitä onnekkaita osallistujia koko viikonlopun!

Reeta Ikola ja Helena Sallila