Tunnustusta pallomyllyn suunnistuksille

HS sai tunnustusta ikäpolvia yhdistävästä toiminnastaan, kun Vanhustyön keskusliitto palkitsi seuramme Neljän sukupolven treffit -haastekampanjassa, jonka sloganina on “Jos ikä erottaa, toiminta yhdistää.” Kampanjaan sai ilmoittaa tapahtumia, joissa sukupolvet toimivat yhteistyössä. Toteutuksista valittiin parhaat ja ne palkittiin 19.12.Valkoisessa salissa. Kaarina Isoherrasen vihjeestä HS ilmoitti liikuntatapahtumien sarjaan syksyiset Pallomyllyn sisäsuunnistukset; seuran mestaruuskilpailut, jossa osallistujat olivat 5 – 73-vuotiaita ja  seuraavana päivänä seuran seniorien järjestämän  suuren suosion saavuttaneen koululaistapahtuman 300 koululaiselle.
Raati arvioi HS:n tapahtumat liikuntasarjan voittajaksi. Tunnustusta olivat vastaan ottamassa nuori suunnistaja, 8-vuotias Katarina Sallila, hänen äitinsä Helena sekä koulusuunnistuksen toimitsijat Anja ja Reimo Uljas.
Reimon sanoma palkitsemisesta oli:
Suunnistus mielletään usein salometsissä tapahtuvaksi hyvää kuntoa ja taitoa vaativaksi, hiukan salamyhkäiseksi lajiksi. Sitäkin se tietysti hienoimmillaan on, vaikka esimerkiksi kaikille tarkoitettujen Iltarastien myötä tulokynnys on madaltunut ja lajia voidaan harrastaa jopa sisähalleissa. Lajiin on luonnostaan rakennettuna eri sukupolvien välinen kanssakäyminen ja toiminta. Se sopii kaikenikäisille. Nuorimmat kilpailijat ovat 5- ja vanhimmat yli 90-vuotiaita. Kun tapahtumien järjestelytyöt tehdään lähes kokonaan talkoilla, eläkkeellä olevien panos on ratkaiseva. Esimerkkinä  viikottaisesta toiminnasta lasten arki-illan harjoitukset, joissa etukäteistyö on 2 – 3 tuntia harjoituksen iltapäivällä, jolloin useimmat meistä ovat töissä. Työtä ei voi tehdä edellisenä päivänä tai teettää kaupungin kenttämestareilla. Ratkaisu on silloin eläkkeellä olevat seniorit.
Siinä sitten kohtaavat ilta toisensa jälkeen lapset, heidän vanhempansa ja usein isovanhemmatkin, jotka saattavat itsekin osallistua harjoituksiin sekä vetäjäseniorit. Tämä on niin luonnollista, ettei sitä tule edes ajatelleeksi.
Mitä tulee näihin palkittuihin tapahtumiin ja erityisesti koululaissuunnistukseen. Siinä todella paikalla oli 4 sukupolvea, joista kaksi keskimmäistä olivat opettajia, jotka olivat hyvin kiinnostuneita tapahtumasta ja halusivat herkkua lisää. Helsingin kaupunki antoi Pallomyllyn tilat käyttöömme. Toivottavasti saamme ne ensi syksynäkin.
Meille vetäjille tuli todella hyvä mieli, kun näimme lasten ilon ja liikunnan riemun.
Sitä lisää varmasti tämä tänään saatu tunnustus.
Vierivä kivi ei sammaloidu.
Kiitos.
P.S.   Projektin kummina oli Senni Sopanen, joka on seuramme jäsen ja suunnisti 1970 – 90-luvuilla. Nyt hänen painopisteensä on yleisurheilussa, jossa eri lajeissa on tullut EM- ja MM-mitaleita. Hän seuraa edelleen innolla erityisesti nuortemme hyviä saavutuksia sekä lähettää hyvän joulun ja menestyksellisen uuden vuoden toivotukset kaikille.
Linkki Vtkl:n sivuille, jossa juttu palkituista tapahtumista