Karttoja kouluille

 

Suunnistuksen opetuksessa kartta on keskeinen väline. Vaikka moni Helsingin koulu voikin käyttää HS:n karttoja keskuspuistosta, kaikilla kouluilla ei tätä mahdollisuutta ole.
Kouluille on siis tehtävä karttoja!

Maunulan pihakartan alue ei ole suuri, mutta opettajien mukaan erinomainen 1. - 3.-luokkalaisten tarpeisiin.


SSL:lla on ollut käynnissä projekti “Kartta joka kouluun”. Sen myötä moni koulu Helsingin alueella on saanut lähialueestaan kartan. Yksin tänä syksynä on julkaistu kymmenen uutta koulukarttaa ja muutama on vielä tulossa.
Suurimman työn karttojen hyväksi on tehnyt Reimo ja tänä vuonna apuna hänellä on ollut nuorisosta Helena, Arttu, Pekka ja Ville lähinnä karttojen puhtaaksipiirtämisessä. Kartoitusta on tukenut Pakilan, Kannelmäen ja Vantaa-Avian Lions-klubit.
Puuttuuko sinun tai lastesi koululta kartta? Onko koulun ympärillä edes 200 m x 200 m aluetta, jolla voi turvallisesti liikkua? Jos tämä on tilanne, ota yhteyttä Reimoon (reimo.uljas at jukola.com tai 0400-787223) ja puute voidaan ehkä korjata jo ensi vuoden kuluessa.

Karttamerkit ovat 3 kielellä, sillä Maunulassa samassa rakennuksessa on suomenkielinen ja ruotsinkielinen alakoulu sekä englanninkielisiä luokkia

Avainsanat: