Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut Pitkäkoski 14.5.2008

Pääkaupunkiseudun nuorten sarjakilpailut pidettiin 14.5. Pitkäkoskella. Mukana oli 133 nuorta seitsemästä pääkaupunkiseudun seurasta.

Tulostaulu
Ratoja monet pitivät hyvinä, mutta sarjojen D14 ja H14 neljäs rasti (rastin tunnus 34) oli klo 18:22 asti väärässä paikassa – useita kymmeniä metrejä karttaan merkitystä paikasta itään. Ratoja suunniteltaessa tehty rastin sijainnin muutos oli jäänyt viemättä karttatulosteisiin. Rasti siirrettiin kartan mukaiselle paikalle mahdollisimman pian virheen tultua ratamestarin tietoon.

Sarjakilpailun pisteiden laskeminen tuloksista sellaisenaan ei ole tässä tilanteessa tasapuolista. Virallisessa suunnistuskilpailussa lopputulokset kuuluisi tällaisessa tapauksessa sääntöjen mukaan mitätöidä. Epämuodollisessa nuorten sarjasuunnistustapahtumassa tämä tuntuu kohtuuttoman rankalta paikalle vaivautuneita osanottajia kohtaan.

Osakilpailun pisteet sarjoissa D14 ja H14 voidaan laskea poistamalla kokonaisajasta rastivälien 3-4 ja 4-5 väliajat. Tämäkään ratkaisu ei ole täysin tasapuolinen kaikkia osallistujia kohtaan – absoluuttista

oikeutta on kuitenkin mahdoton löytää tässä tilanteessa. Seurojen nuorisotoiminnan vastuuhenkilöt ovat hyväksyneet tämän ratkaisun.

Jos osanottajat niin vaativat, niin näiden kahden sarjan tulokset voidaan kuitenkin mitätöidä (ja mahdollisesti järjestää uusinta; tosin sekään ei ehkä olisi tasapuolinen nyt hyvin suunnistaneita kohtaan).

Pahoittelemme kovasti virheestä aiheutunutta mielipahaa,

16.5.08

Raino Lampinen, ratamestari

Jorma Erkkilä, kilpailun johtaja

Tuloksissa ilman sulkuja olevat tiedot eivät sisällä rastivälejä 3-4 ja 4-5. Suluissa ovat alkuperäiset emit-kortilta saadut tiedot. Väliajat ovat sellaisenaan tuloslaskentaohjelmasta.

 

Tulokset

Väliajat

(Kaksi rataa juossut poistettu jälkimmäisen radan tuloksista 17.5. klo 10:30)

(D14-sarjan kärkipään ajat korjattu oikeiksi 17.5 klo 22:55. Samalla tehty muutama nimikorjaus)

(Laura Suomalainen siirretty D10RR-sarjasta D8RR-sarjaan 28.5. klo 10:45. Sijoitukset korjattu tuloksia vastaaviksi)

×

Comments are closed.